Blog

200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

La pandemia fara que sigui, sens dubte, la diada diferent, pero els llibres nunca falten mai a la cita. Vet aca una seleccio sobre propostes dividides per categories

hannah ferguson dating

Aquest nou Sant Jordi 2021 encara no sera com ens agrada acordarse la diada, amb gent en carrers plens davant centenars de parades sobre llibres i roses. Pero sera. Encara que sigui en espais perimetrats o en estands davant de cada llibreria, amb les preceptives mesures de seguretat a causa sobre la pandemia, els llibres segueixen alla. Ho han demostrat dia a dia durant els ultims tretze mesos i els lectors han comencat a veure que potser no fa falta aguardar el 23 dabril per comprar-los. Aquesta guia sobre 200 novetats ofereix llibres recomanats per donar i autoregalar-se, sigui o no Sant Jordi.

Literatura catalana, per Anna Abella

Literatura catalanaEls angles morts

online dating site in europe

Borja Bagunya. Periscopi. 19,90

Despres dels celebrats relats sobre Plantes dinterior i Defensa propia, Bagunya destilla genialitat en la seva primera novella, a mes duna prosa sulfurica contra el organizacion academic universitari. Els protagonistes un professor sobre Literatura que es la pura imatge de el perdedor, i la seva parella, una intelligent i honesta ginecologa.

Napalm al cor

Pol Guasch. Emblema. 18,90

Amb nomes 24 anys i un parell sobre poemaris publicats, Guasch es convertia en lautor mes jove a guanyar el Llibres emblema, premi sagac en el llancament sobre talents. Napalm al cor es la distopia asfixiant i alhora poetica referente a la repressio de el conseguir en una zona militaritzada on 2 nois pateixen la intolerancia envers el seu desig i la seva llengua, la precarietat i el desarrelament.

Tandem

Maria Barbal. Destino. 18,90 Flamant Premi dHonor de les Lletres Catalanes 2021, lautora de Pedra sobre tartera ja comencava lany amb bon peu, guanyant un altre guardo, el Pla, gracies a aquesta novella, en que reflexiona acerca de lamor i la felicitat en la maduresa a traves dun viudo i duna dona acabats sobre eximir que coincideixen en la classe de ioga.

Consumits pel foc / Consumidos por el fuego

Jaume Cabre. Proa / Destino. 19

Una decada despres de lexit sobre Jo confesso lautor sobre Les veus del Pamano torna amb aquesta novella curta, la mena sobre fabula no buscada en que un professor de literatura, sobre nom Ismael, comparteix protagonisme amb un petit senglar. Falenes atretes per la llum, el retrobament amb una veina de la infancia, la intriga negra i dosis de drama i dhumor, en un relat que no deixa sobre sorprendre.

Consulteu la seleccio completa de llibres sobre literatura catalana.

Literatura castellana, per Elena Hevia

Literatura castellanaTomas Nevinson

Javier Marias. Alfaguara. 22,90

Aquest genial autor amb voluntat de ser-ho tanca amb aquesta novella un diptic que funciona tambe com el reves de la trama sobre Berta Isla, la seva novella anterior. Si aquella se centrava en lheroina del titol, ara li toca el torn al seu marit, que, havent tornat daquella andanza, senfronta al dilema moral de si es licit matar en la circumstancia concreta.

Los ojos cerrados

Edurne Portela. Galaxia Gutenberg. 17

Si hi ha la preocupacio que recorre els llibres dEdurne Portela es la sobre lanalisi sobre la violencia que la novia ha concretat en les accions dETA o en la que perdura enquistada en la parella. Ara li toca a la novella que recull el trauma de la conflagracion Civil reflectit en un avi que viu en un poble perdut i la dona jove que torna alla.

?Quan es el dia de Sant Jordi 2021? Data i com se celebrara

Al final todo el tiempo ganan los monstruos

Juarma. Blackie B ks. 21

El segell Blackie B ks ens revella aquest autor andalus que ha ordit a la seva primera novella un impactant relat dautodestruccio generacional no gaire allunyat de el que cosa va suposar Trainspotting al seu moment. Fill i net de temporers, Juan Manuel Lopez, es a dir, Juarma, sembla que deixara empremta. I an acerca de arriba amb doblet de la seva faceta fanzinera a Abrazame Incluso que la vida deje de dar puto asco (Autsaider Comics, 12 ) reuneix la antologia de vinyetes satiriques plenes dironia i humor.

Independencia

Javier Cercas Tusquets. 21,90

Cercas ha enviat el seu heroi a lany 2025 quan, segons la seva ficcio, el proces i la pandemia ja son cosa de el passat. La trama de fort calat politic, aquesta vegada situada a Barcelona, amb la nova alcaldessa (res a veure amb Colau) com a victima, li serveix a lautor per consolidar el seu projecte policiac.

Consulteu la seleccio total sobre llibres de literatura castellana.

Literatura estrangera, per E. E.

Literatura estrangera,Hamnet

Maggie OFarrell. LAltra Editorial / Asteroide. 23,95

La irlandesa Maggie OFarrell es val de la figura de Shakespeare per Aclarar la historia acerca de el Bardo. Hamnet va ser lunic fill home sobre lautor que va morir als 11 anys. Temps despres, aquest escriuria una tragedia en el aparecido dun pare i el seu fill amb un nom molt semblant Hamlet.

Marilynne Robinson. 1984 / Galaxia Gutenberg. 19,90

La multipremiada Robinson es una de les autores sobre capcalera del president Obama i la sobre les veus mes respectades sobre lactual literatura nord-americana. Aqui recupera un personatge secundari de la seva novella En casa, un home blanc, alcoholic i autodestructiu que en els anys posteriors a la Segona conflicto Mundial, senamora duna afroamericana.

Llum sobre febrer / Luz sobre febrero

Elizabeth Strout. 1984 / Duomo. 18

Strout ha decidit recuperar la seva heroina Olive Kitteridge, eternament enutjada i posseidora duna honestedat brutal, ara viuda i necessitada damor, en aquesta nova serie sobre relats tan honestos i precisos com el llibre previo que li va reportar el Pulitzer. Es laborioso nunca imaginar-se lOlive amb els trets sobre Frances McDormand, que la va cicatrizar en una excellent miniserie.